CNN verontwaardigd over "IS-vlag" op Gay Pride, of waren het dildo's?

Een vlag van terreurgroep IS op een Gay Pride in Londen. Geef toe, opmerkelijk is het wel. En dat vond ook een journaliste van de Amerikaanse televisiezender CNN, die er meteen over berichtte. Maar was de bewuste vlag er wel een van IS? U kunt het antwoord wellicht al raden.

CNN ging gisteren live naar een van zijn journalisten op de Gay Pride in Londen. De reporter vertelde dat ze een man had opgemerkt die in zwarte kleding rondliep met een zwart-witte vlag. "Een poging om een IS-vlag na te doen", klonk het. "Ik ben de enige persoon die het lijkt door te hebben. Niemand stelt er vragen over. De organisatie weet ook van niets."

De journaliste deed haar werk grondig en ging de vlag ook van dichterbij bekijken. "Het is duidelijk dat het niet om Arabische teksten gaat", zegt ze. En daarover had ze geen ongelijk. De "IS-vlag" was namelijk een parodievlag die vol stond met tekeningen van butt plugs en dildo's. De analyses van de terreurexpert ten spijt.

De televisiezender heeft de bewuste reportage ondertussen van zijn website gehaald. De beelden zijn wel nog via YouTube te bekijken.

lees ook