Dalai Lama in Glastonbury: "Geniet van het plezier"

Een opvallende gast heeft zijn opwachting gemaakt op het Britse muziekfestival Glastonbury. In de gutsende regen kwam de dalai lama naar het festivalterrein. Hij moedigde het publiek aan om volop van het plezier te genieten, maar niet te vergeten dat het er elders in de wereld heel anders aan toe gaat.

De verbannen spirituele leider van Tibet arriveerde met een opgevouwen Glastonbury-T-shirt op zijn hoofd om zich te beschermen tegen de gietende regen. Hij sprak de festivalgangers toe in het Peace Village van het festival.

"Ik zie jong en oud, allemaal vol vreugde", zei hij. "Geniet nu volop van het plezier hier, maar onthoud ook dat er op dezelfde planeet mensen worden gedood door andere mensen", verwees hij naar de conflicten in Irak, Syrië en Nigeria.

De dalai lama zal ook nog een toespraak geven op het podium waar vandaag ook o.a. The Who, Alt-J en Patti Smith optreden.