Genk on Stage lokt 100.000 bezoekers

Het gratis muziekfestival Genk on Stage dat vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvond in het stadscentrum van Genk, wist in totaal zo'n 100.000 bezoekers te lokken. De headliners Arsenal, The Scabs, Heather Nova en zondagavond ook nog Novastar, wisten, in combinatie met het uitstekende weer, de grote massa in beweging te krijgen. Incidenten waren er nauwelijks.

Genk on Stage is al vele jaren één van de absolute trekpleisters voor muziekliefhebbers in Limburg en ver daarbuiten. Waar de jeugd de festivalweide van Rock Werchter trotseert, zakt het iets oudere publiek traditioneel af naar het centrum van Genk. Hoewel: zondagnamiddag was de Ketnetstage voor de allerkleinsten één van de drukst bezochte podia.

De grote massa vrijdagavond, goed voor zo'n 25.000 bezoekers, kwam vooral luisteren naar de Belgische bands Admiral Freebee en Arsenal. De zwoele zomeravond zorgde voor de ideale omkadering.

Dat was ook zaterdag het geval, toen Heather Nova en later ook The Scabs voor het muzikale mooie weer zorgden op Genk on Stage. Toen daagden er zo'n 30.000 muziekliefhebbers op.

En ook zondag werd er volop genoten van de 70 bands die de afgelopen dagen op de affiche stonden. Met zondagavond nog optredens van het meisjeskoor Scala en Novastar, zal het totaal van 100.000 bezoekers zeker gehaald worden.

"Genk leeft en bruist"

Schepen van Evenementen Erik Gerits is bijzonder opgetogen: "Het stadsbestuur, de horeca en de verenigingen die geholpen hebben, zijn uiterst tevreden met deze topeditie.

Er waren geen noemenswaardige incidenten en het weer was ideaal. We hebben hiermee Genk opnieuw op de kaart gezet als een stad die leeft en bruist. En dit voor een heel breed publiek. Het was kort samengevat, een geweldig weekend."