Meer dan 500 gewonden bij explosie in Taiwanees pretpark

Bij de ontploffing in een waterpretpark in de buurt van de Taiwanese hoofdstad Taipei zijn gisteren meer dan 500 mensen gewond geraakt, van wie 200 ernstig. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale overheid. De ontploffing vond plaats toen een gekleurd poeder dat over de massa werd gespoten, vuur vatte.

Volgens de adjunct-directeur van het ministerie van Gezondheid zijn er uiteindelijk in totaal 509 mensen gewond geraakt bij de explosie in het Formosa Fun Coast park in New Taipei City, een stad die een kroon vormt rond de hoofdstad Taipei.

188 gewonden zijn er erg aan toe. Bij acht mensen wordt de gezondheidstoestand zelfs als "kritiek" omschreven. Eerst werd gesproken van een 200-tal gewonden, maar de balans is fel gestegen omdat heel wat mensen zich met enige vertraging zelf bij het ziekenhuis hebben aangemeld.

Op het moment van de explosie waren er meer dan 1.000 mensen in het park aanwezig. Kleurpoeder dat tijdens een show over een menigte van honderden mensen werd gestrooid, vatte vuur. Volgens een woordvoerder van de brandweer gebeurde dat mogelijk door de warmte van de spots op het podium.

De mensen in het publiek hadden enkel zwemkledij aan en probeerden nog te vluchten maar werden verteerd door de vuurbal die zich voedde aan het poeder op hun lichamen. Veel slachtoffers liepen ook zware verwondingen op aan de luchtwegen.