Publiek neemt in Paradiso afscheid van Thé Lau

In de Amsterdamse zaal Paradiso hebben zo'n 200 fans vanmiddag afscheid genomen van Thé Lau, die eerder deze week overleed. Het was een sober afscheid, zonder toespraken of optredens van andere artiesten.

Bij aanvang van de herdenking stonden enkele tientallen mensen te wachten voor de ingang van Paradiso. "Dag lieve Thé, stond op een spandoek. Binnen in de poptempel, een voormalige kerk, kon iedereen rustig langs de blauwe kist gaan om afscheid te nemen.

Het management van Thé Lau koos voor een sober afscheid, zonder toespraken of optredens van andere artiesten. Mensen die afscheid kwamen nemen was gevraagd geen bloemen mee te nemen. In plaats daarvan konden ze een donatie achterlaten voor de Stichting Vluchteling.

Thé Lau, de frontman van de Nederlandse groep The Scene, overleed vorige dinsdag na een lange ziekte. Morgen is er ook in ons land een herdenking voor het publiek: de Ancienne Belgique vertoont dan de beelden van het afscheidsconcert dat hij er vorig jaar met The Scene gaf.