Slotdag start met snoeiharde set van Red Fang

Met een snoeiharde set van de Amerikaanse hardrockgroep Red Fang is vanmiddag op het hoofdpodium de slotdag van Rock Werchter van start gegaan. Op het hoofdpodium is het vanavond vooral uitkijken naar Muse, Kasabian, The Script en Counting Crows.

Het festival verloopt tot dusver voor politie- en hulpdiensten zeer rustig en zonder noemenswaardige incidenten. "De politie moest tot dusver nog maar 30 pv's opstellen zonder dat er ernstige feiten bij waren", meldt de Rotselaarse schepen Jelle Wouters (CD&V).

Het Rode Kruis verzorgde zaterdag 1.200 festivalgangers en liet er 11 afvoeren naar het ziekenhuis. Het ging hierbij niet om zware verwondingen", klinkt het.

Alleen teken zijn vervelende aanwezigen

Het Rode Kruis bevestigt inmiddels het probleem van het hoog aantal tekenbeten waarmee festivalgangers dit jaar geconfronteerd worden, een probleem dat ook burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar gisteren al signaleerde.

De teken slaan vooral toe op de kampeerterreinen. Het Rode Kruis roept festivalgangers op om de huid zoveel mogelijk te bedekken, de onbedekte huid af en toe te checken op zwarte punten en eventuele tekenbeten snel te verwijderen.