Lopers zitten met blijvend kleurtje na Colorrun

Honderden deelnemers van de Colorrun in de Friese stad Leeuwarden zitten met de handen in het haar. De verf waarmee ze gisteren werden overspoten, blijkt niet uit hun haren en kledij te gaan. Op sociale media regent het sinds gistermiddag klachten van lopers die een kleurtje overhouden aan het loopevenement. De leverancier van het verfpoeder is aansprakelijk gesteld.

Colorruns zijn de jongste jaren erg populair geworden. Het gaat niet zozeer om de sportieve prestaties, maar om het plezier waarbij lopers met verfpoeder worden bespoten terwijl ze lopen. Maar dat plezier kreeg gisteren een naar kantje voor de 1.800 deelnemers van de Colorrun in de hoofdstad van de Nederlandse provincie Friesland, want het gebruikte poeder bleek naderhand niet zo afwasbaar als gewoonlijk.

Op de Facebookpagina van het evenement en op Twitter stromen de klachten binnen. Op foto’s is te zien hoe mensen, ondanks verschillende wasbeurten, de verf niet uit hun haren en kledij krijgen. "12 x gewassen en het gaat er niet uit. Nu bij de kapper om het eruit te krijgen", schrijft een deelneemster. "Hoezo makkelijk uitwasbaar? Van blond naar rood/paars na 5 km hardlopen....", klaagt een andere. “Na 5 keer wassen nog steeds rood haar, hebben jullie tip om het eruit te krijgen? HELP", schrijft een andere loopster wanhopig.

En zo gaat het maar door op de Facebookpagina, waar de klachten afgewisseld worden met tientallen grappen. Maar velen zien er ook zelf de humor van in. "Een superleuke dag gehad ondanks de regen, en ondanks dat ik de komende dagen voor Shrek speel.. Weer eens wat nieuws ook niet erg", schrijft Erin Anne bijvoorbeeld (foto bovenaan).

De organisatie is erg geschrokken van de klachtenregen en wast de handen in onschuld, omdat de leverancier de garantie had gegeven dat de verf afwasbaar zou zijn. De zwartepiet wordt dus doorgeschoven naar de leverancier van de verf, die nu aansprakelijk is gesteld.

Meest gelezen