I Love Techno stopt in Gent en verhuist naar Montpellier

Het muziekfestival I Love Techno houdt op te bestaan in Gent. Dat deelt organisator Live Nation mee. In de plaats komt er I Love Techno Europe in de Zuid-Franse Montpellier. "Nieuwe locatie, nieuwe naam, zelfde concept", klinkt het.

I Love Techno vindt al twintig jaar plaats in Gent: eerst in de Vooruit, later in Flanders Expo. De laatste editie vond in november vorig jaar plaats, en lokte nog 26.000 bezoekers.

Sinds 2011 "overwintert" het festival in Montpellier. "Dat bevalt zo goed dat het festival nu permanent naar het zuiden verhuist", klinkt het in een persbericht. "I Love Techno Europe. Dat is Frankrijk en België united. Dat is een verhaal van gebundelde krachten."

Het festival zal plaatsvinden op zaterdag 19 december in het Parc des Expositions in Montpellier. Burgemeester Philippe Saurel van Montpellier is enthousiast. "Komende winter zullen 30.000 festivalgangers op ons grondgebied samenkomen voor het grootste festival van de elektronische muziek in Europa. Het is een ongelooflijke eer voor Montpellier om een evenement van deze omvang te mogen verwelkomen."

De eerste namen worden binnenkort bekendgemaakt, maar volgens de organisatoren wordt het festival "dansbaarder dan ooit".

Meest gelezen