Limburgse hogeschool PXL wil dat Brussel nieuw BXL-logo aanpast

De Limburgse hogeschool PXL gaat een brief sturen naar de Stad Brussel met de vraag om het nieuwe stadslogo te herbekijken. De school vindt dat het ontwerp te veel gelijkenissen vertoont met haar eigen logo, wat tot verwarring kan leiden.

Hogeschool PXL is niet gelukkig met het nieuwe logo dat de Stad Brussel heeft bekendgemaakt. Het gaat over een ontwerp met de witte letters BXL op een zwarte cirkel. De PXL heeft een gelijkaardig logo in gebruik sinds 2013.

"De gelijkenissen zijn te groot, wat tot verwarring kan leiden", zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL. "Onze hogeschool trekt studenten uit heel het land aan, vooral voor onze unieke opleiding pop- en rockmuziek. We hebben niets tegen de benaming BXL, en willen hierin ook geen standpunt innemen. Maar we vinden dat hun logo qua vorm, typografie en kleurgebruik te sterk lijkt op dat van onze hogeschool."

De PXL, een fusie tussen de hogescholen PHL en XIOS, heeft in 2013 een nieuw logo laten ontwerpen door een Hasselts communicatiebureau, in samenwerking met de diensten van de school zelf. "We gaan het Brusselse stadsbestuur een brief sturen met de vraag om het BXL-logo te herbekijken", aldus nog Lambrechts.

Meest gelezen