Kraai neemt een lift op de rug van een zeearend

Een kraai die in volle vlucht neerstrijkt op de rug van een voorbijvliegende zeearend en er seconden lang bivakkeert. Dat opmerkelijke schouwspel wist een fotograaf in de VS op de gevoelige plaat vast te leggen. "De arend bleef vliegen alsof er niks aan de hand was."

Enkele dagen geleden fotografeerde Phoo Chan 's ochtends in alle vroegte een Amerikaanse zeerarend boven Seabeck in de Amerikaanse staat Washington. "Ik wou foto's nemen van de arend terwijl hij jacht maakte op een prooi", vertelt hij. "Plots zag ik hoe een kraai hem in volle vlucht langs achteren naderde."

"Eerst dacht ik dat de kraai de arend zou wegjagen. Dat doen ze wel vaker. Groot was mijn verbazing toen ik zag dat de kraai een landing maakte op de rug van de arend. Het leek alsof hij kort op adem kwam en tegelijk een lift nam. Het verraste me nog méér dat de arend zich niks van de situatie leek aan te trekken en gewoon bleef vliegen."

"Na een poosje hernam de kraai zijn vlucht. De arend zette zijn jacht op een ontbijt verder. Ze vlogen elk in een andere richting weg."

Chan wist verschillende foto's van het bizarre schouwspel te maken. "De meeste mensen die ze zien, staan in volle verwondering. Voor foto's als deze moet je op het juiste moment op de juiste plek zijn."

Meest gelezen