"Dit betekent zoveel meer voor hen dan geld"

De Australische nieuwswebsite Herald Sun omschrijft hem als "een zwaar getatoeëerde skateboardende kapper". Misschien ietwat ongewoon, en dat is zeker zijn aanpak op maandag. Dan zakt Nasir Sobhani af naar een straat in Melbourne, Australië, om daar gratis de daklozen van een nieuwe haarcoupe te voorzien. En om hun baard en snorharen te trimmen. Intussen doet hij dat al een jaar, inclusief het publiceren van opvallende voor- en na-foto’s, en het internet is hem daar erg dankbaar voor.

Dankzij een recente documentaire, interviews in plaatselijke media, onder meer Herald Sun, en aandacht op mediasites als Buzzfeed kwamen de goede daden van deze 26-jarige ex-drugsverslaafde opnieuw onder de aandacht van het internet.

"Terwijl ik aan het werk was in een kapperszaak hoorde ik een gesprek van een ex-heroïneverslaafde die bezig was de vensters te wassen. Hij had al een maand lang geen drugs meer genomen en wilde graag een nieuwe haarcoupe om dat moment te vieren. Nadat zijn haren geknipt waren, zag ik hoe belangrijk dit moment in zijn leven was. Het ontroerde zelfs zijn moeder tot tranen."

"Ik realiseerde me toen pas hoe ik iemand kon ondersteunen in de veranderingen van zijn leven en dat door te doen wat ik graag doe. Dus waarom zou ik het dan niet bij anderen ook doen?"

"Ik haatte mezelf toen ik zelf nog drugs gebruikte. Daarom help ik nu anderen om zich beter te voelen, waardoor ze misschien ook de noodzaak voelen om ermee te stoppen. Ik merk dat vriendelijkheid voor hen soms meer betekent dan geld. Iets zo betekenisloos als geld zal het voor hen niet oplossen."

"Met hen op een eerlijke manier praten, daar zijn ze mee geholpen."

Meer foto’s kunt u hier vinden, inclusief verhalen achter de foto’s.

lees ook