"Dit is een belediging voor prins George"

Natalie Lawrence is al jarenlang een grote fan van het Britse koningshuis. Toen prins George, de oudste spruit van prins William en Kate Middleton, in december de wereld verblijdde met nieuwe foto’s, besloot ze om van het jonge kereltje een werkelijkheidsgetrouwe pop te maken. Een siliconen lichaam werd bij een Duits bedrijf besteld en er werd een tweetal maanden geschilderd aan het gezicht en genaaid aan de blonde lokken. Maar de reacties op het uiteindelijke resultaat blijken weinig positief.

Eind vorige week poseerde de 44-jarige Lawrence trots met haar creatie voor de Britse pers: "Prins George heeft zo’n geweldig gezicht, dat ik gewoon moest proberen om er een pop van te maken. En dan die uniek chocoladebruine ogen. Die kleur liet ik perfect namaken door een glazenmaker."

"Ik ben een perfectioniste. Het duurde een maand voor ik zijn haren volledig correct had. En dezelfde periode vooraleer ik de juiste huidskleur bij elkaar geverfd had." Lawrence uit Barrow-Upon-Soar, Leicester, startte een 8-tal jaar geleden met het maken van poppen.

Maar toen nieuwsmedia de pop vergeleken met de foto’s van de echte prins George, bleken de reacties op internetforums en sociale media minder positief, zoals "Dit is afschuwelijk en lijkt helemaal niet op de echte George. Waarom begin je sowieso aan zoiets?", "Ik zou van job veranderen als ik haar was, want dit is falen op hoog niveau. Dit is een belediging voor prins George. Hij lijkt meer op Chuckie.", "Run George, run", "C-R-E-E-P-Y", "Dit is niet eng, dit gaat veel verder dan eng." en "Is dit misschien een 1 aprilgrap?"

Uiteindelijk zou het maken van de pop 500 Britse pond (705 euro) gekost hebben.

lees ook