""Het komt wel goed", zei Heath, "ik moet gewoon wat slapen""

In een interview met de Amerikaanse zender ABC News heeft Kim Ledger de laatste woorden onthuld van zijn zoon en acteur Heath Ledger die zeven jaar geleden stierf. "Zijn dood was een grote schok voor ons. Hij is letterlijk ingeslapen."
AP2007

Eind januari 2008 werd de Australische acteur Heath Ledger levenloos aangetroffen in zijn flat in New York. Zijn dood kwam als een totale verrassing. Enkele weken later bleek dat hij aan de gevolgen van een overdosis medicijnen was overleden.

In een interview met ABC News heeft zijn vader Kim Ledger meer details vrijgegeven over zijn laatste momenten. Zo had Heath last van slapeloosheid wegens stress. Bovendien was hij door een infectie aan de luchtwegen getroffen.

"Mijn dochter Kate sprak met hem aan de telefoon", vertelt Kim. "Hier in Perth was het dag, in New York was het midden in de nacht. Hij vertelde haar dat hij de slaap niet kon vatten omdat hij te veel aan zijn hoofd had. De volgende ochtend zou hij Steven Spielberg ontmoeten en hij moest fit en monter voor de dag komen."

Kate maakte zich zorgen over zijn gezondheid. Omdat hij al medicijnen nam voor de infectie aan zijn luchtwegen, raadde ze hem af bijkomend slaappillen te nemen. "Kate zei hem dat de twee een slechte mix vormden. "Maak je geen zorgen, het komt wel goed", antwoordde hij, "ik moet gewoon wat slapen"."

"Dat waren de laatste woorden van Heath. Tenminste: de laatste woorden die we van hem hebben gehoord." Die nacht is de acteur van onder meer "Brokeback mountain" en "The dark knight" overleden. "Zijn dood was een grote schok voor ons", besluit Kim. "Hij is letterlijk ingeslapen."

Meest gelezen