"Meer dan geslaagde 1e editie van Paradise City"

Het nieuwe muziekfestival Paradise City heeft dit weekend zo'n 5.500 bezoekers gelokt naar het domein aan het kasteel van Ribaucourt in Perk. De organisatie spreekt van een "meer dan geslaagde eerste editie".

"De broeierige sfeer en een incidentloos verloop maakten het festival des te paradijselijker. De schaduwrijke houten loungeplekjes, exotische veggie foodtrucks en een vijver om te pootjebaden bleken een geslaagde combinatie met een line-up vol indie en elektronische muziek", meldt de festivalorganisatie in een persbericht.

Paradise City profileert zich als een groen festival. Zo werden onder meer draagbare assenbakken uitgedeeld aan de inkomzone en werd er groene stroom geleverd door zonnepanelen en generatoren op biodiesel. De bezoekers dronken ook gefilterd kraantjeswater uit herbruikbare bekers en er werden sigaretten met bio-afbreekbare filters verkocht.

Paradise City was daarnaast het eerste festival zonder cash. Alle bezoekers betaalden hun consumpties door middel van hun festivalbandje, dat kon worden opgeladen met credits aan verschillende oplaadpunten op het festivalterrein. Tomorrowland past vanaf dit jaar een gelijkaardig systeem toe.