"Vrouwen die knap zijn, zijn meestal niet grappig"

De voormalige CEO van Disney, Michael Eisner, sprak eind vorige week het publiek toe op het Aspen Ideas Festival, Colorado, samen met actrice Goldie Hawn. Daar liet hij alvast een aantal opmerkelijke uitspraken optekenen, waarvan hij wist "dat ze hem in de problemen zouden brengen". Zijn ervaring bij Disney (van 1984 tot 2005) en Paramount Pictures (van 1976 tot 1984) had hem immers geleerd dat de begrippen "schoonheid" en "grappig" bij vrouwen niet compatibel zijn.

Eisner: "Vanuit mijn standpunt bekeken is de artiest die je het moeilijkst kan vinden een vrouw is die mooi én grappig is. Verreweg het moeilijkst. Meestal -ik weet dat ik in de problemen zal geraken, want dit zal op het internet gezet worden-, maar gewoonlijk zijn bloedmooie vrouwen, en jij bent een uitzondering, niet grappig."

Oscar-winnares Goldie Hawn reageerde dat ze zich vroeger een "lelijk eendje" vond en dat ze daarom haar komisch talent aangescherpt had.

Eisner ging dan verder met: "Jij dacht dat je niet grappig was. Maar ik ken vrouwen aan wie verteld werd dat ze knap waren, ze worden verkozen tot Miss Arkansas, ze moeten geen enkele andere moeite doen om de aandacht te trekken dan met hun uiterlijk. Dus maken ze ook geen grappen. In de filmwereld zijn vrouwen die erg knap zijn, zoals Lucille Ball, en daarbij grappig, onmogelijk terug te vinden."

lees ook