Bezoekje aan het Louvre kost voortaan 15 euro

Gedaan met de myriade aan tarieven om het Louvre binnen te mogen: iedereen betaalt voortaan 15 euro voor een toegangsticket. Dat is geldig zowel voor de vast collecties als voor tijdelijke tentoonstellingen. Voor -26-jarigen is de toegang gratis.
©Vincent Isore/IP3

Het Louvre in Parijs heeft schoon schip gemaakt in de vele tarieven die tot voor kort golden om het museum binnen te mogen. Volwassenen betaalden 12 euro voor de permanente collecties, 13 euro voor tijdelijke tentoonstellingen en 16 euro voor de twee samen.

Voortaan hanteert het Louvre een uniform tarief. 15 euro kost een toegangskaartje nu, zo meldt de Franse krant Le Monde. Dat kaartje is meteen geldig voor zowel de permanente collecties als voor tijdelijke tentoonstellingen.

Voor -26-jarigen uit de Europese Unie is het feestje compleet: zij mogen het museum voortaan volledig gratis bezoeken. Voorheen waren enkel de permanente collecties gratis en moesten ze voor tijdelijke tentoonstellingen 12 euro betalen. Dat laatste is nu verleden tijd. Voor jongeren afkomstig van buiten de Europese Unie geldt dit gratis-verhaal tot de leeftijd van 18 jaar.

Rond deze tijd van het jaar trekt het Louvre 25.000 tot 30.000 bezoekers per dag. Om deze enorme toestroom de baas te kunnen, overweegt het museum tijdens bepaalde uren de deuren enkel via reservering open te stellen. Ook het feit dat de deuren op woensdag en op vrijdag tot 22 uur zijn geopend, wil het sterker in de verf zetten.