Damon Albarn van podium gedragen na weigering om optreden af te ronden

Blur-frontman Damon Albarn is afgelopen weekend door de security van het podium gedragen op het Roskilde-festival in Denemarken na een 5 uur lange set. Albarn, die optrad met nevenproject Africa Express, weigerde om het concert af te ronden en moest een handje geholpen worden door de mensen van de beveiliging.

Africa Express, een los collectief dat diverse genres vermengt met traditionele Afrikaanse muziek, was een van de afsluiters zaterdag op Roskilde. Naast Albarn stonden onder meer Graham Coxon (Blur), Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs), Jeff Wooten (o.a. Gorillaz), Seye Adelekan en Laura Mvula op het podium.

Het optreden was begonnen om 23 uur. Albarn en de zijnen hadden sowieso een marathonset gepland, maar ze wisten blijkbaar echt van geen ophouden. Omstreeks 4 uur -na 5 uur optreden- vindt de festivalorganisatie dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft. Albarn krijgt het vriendelijke verzoek om het optreden te beëindigen. De Brit weigert en zweept de aanwezigen nog op door "Should I stay or should I go?" van The Clash in te zetten.

"Jullie willen meer, ja?", vraagt Albarn vervolgens aan het publiek. "Ik heb lak aan wat ze zeggen. Jullie willen meer, dus we gaan jullie meer geven." Terwijl het publiek "meer, meer, meer!" scandeert, grijpt de security in. Een van hen pikt Albarn op en draagt hem letterlijk van het podium. U kunt het hieronder bekijken in een filmpje dat een van de aanwezigen heeft gemaakt.