De hittegolf is nu officieel voorbij

De hittegolf, die vorige week dinsdag begonnen was, is nu officieel voorbij. Dat gebeurt immers op de eerste dag in Ukkel na een hittegolf met een maximumtemperatuur beneden 25 graden, en vandaag bedroeg de maximumtemperatuur 24,9 graden. Dat heeft weerman David Dehenauw vanavond gemeld.

De komende 7 tot 10 dagen wordt volgens Dehenauw geen nieuwe hittegolf verwacht.

Een hittegolf is een "intense opwarming van de lucht of toevoer van erg warme lucht over een uitgestrekt grondgebied. Meestal duurt dit verschijnsel enkele dagen tot verschillende weken", aldus het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

De klimatologie gebruikt volgens het KMI de volgende definitie: "Een periode met minstens 5 opeenvolgende dagen met tenminste 25 graden, waarvan op minstens 3 dagen 30 graden of meer wordt genoteerd in Ukkel". En aangezien het vandaag geen 25 graden is geworden in Ukkel, is de hittegolf nu officieel voorbij.