De koord van Hillary Clinton

Ze marcheerde volop mee tijdens de 4 juli-parade in New Hampshire, VS, afgelopen zaterdag en wilde daarbij zoveel mogelijk het publiek de kans geven haar te ontmoeten. En dus wilde Hillary Clinton zo weinig mogelijk gestoord worden door de aanwezige journalisten en cameramensen. Ze liet daarom haar medewerkers die "indringers" achter een touw plaatsnemen, dat ze aantrokken, wanneer ze te dicht bij Clinton kwamen. Diverse nieuwsmedia reageerden hierop met: "Seriously?", of meent ze dit serieus?

"Als journalisten zich als schapen gedragen, waarom zouden ze dan ook niet zo behandeld moeten worden?", was een van de reacties op de foto’s. Een mening die duidelijk niet gedeeld werd door journalist Ed O’Keefe: "Wat het Clinton-team doet, is zo belachelijk." Of, aldus een andere reactie, "Vandaag viert Clinton 4 juli door journalisten als een kudde wilde dieren bijeen te drijven."

De reden voor deze beslissing? Volgens socialemediawebsite Twitchy is die te vinden tijdens een recente campagne van Clinton toen ze tijdens een van haar kwetsbaarste momenten een vraag toegeworpen kreeg. Een journalist durfde haar toen, terwijl ze aan het wachten was op een verkoelend ijsje, te vragen welke smaak ze prefereerde: "Ze heeft er dan maar voor gezorgd dat dit haar niet meer overkwam."

lees ook