Facegloria: Facebook zonder blasfemie, erotiek en homo's

In Brazilië heeft een groep evangelische christenen Facegloria opgericht, een sociaalnetwerksite naar het model van Facebook die volkomen "vrij van zonden" is. Vloeken, erotiek en homoseksuele content zijn volstrekt taboe.

Facegloria is sinds vorige maand actief in Brazilië en telt inmiddels 100.000 leden, zo meldt de BBC. Liefst zeshonderd woorden zijn verboden op de sociaalnetwerksite. Wie iets leuk vindt, klinkt niet op "like", maar op "amen". Homoseksuele content is verboden.

"Op Facebook is geweld en pornografie alomtegenwoordig", vertelt mede-oprichter Atilla Barros aan persagentschap AFP. "Daarom wilden we een netwerk oprichten waar we over god kunnen praten en zijn boodschap kunnen verspreiden."

Voorlopig bestaat Facegloria enkel in het Portugees. De oprichters hebben de domeinnaam evenwel in tal van andere talen geregistreerd en willen de sociaalnetwerksite over de hele wereld lanceren.

De islam heeft al langer een eigen sociaalnetwerksite met Ummaland, opgericht in 2013. Dat netwerk telt zowat 330.000 leden.