Graffitistraatje in Gent kleurt helemaal blauw

Normaal de kleurrijkste plek van Gent, oogt het Graffitistraatje dezer dagen opvallend monochroom. In het kader van het evenement "Puntanderelijn" van vzw Graffiti is het straatje helemaal blauw geschilderd.

Wie in Gent de weg naar de Werregarenstraat zoekt, zal van voorbijgangers voornamelijk besluiteloze blikken krijgen. Al vele jaren staat het steegje wijd en zijd immers bekend als het Graffitistraatje, een plek waar iedereen die dat wil de muren naar hartenlust met verf mag bespuiten.

Momenteel oogt het Graffitistraatje bijzonder somber. De veelkleurige muren hebben een monochrome laag blauwgrijze verf gekregen. Dat gebeurde in het kader van "Puntanderelijn", een evenement van vzw Graffiti. Die vzw laat aanstaande vrijdag een horde aan kunstenaars op de "maagdelijk' blauwe muren los om letterlijk een nieuwe lijn voor de komende jaren uit te zetten.