Lost Frequencies 1e Belg op nummer 1 in Britse hitlijst

"Are you with me" van Lost Frequencies -de Belgische dj en producer Felix De Laet- staat sinds gisteren op nummer 1 in de officiële Britse hitlijst. Een opmerkelijke prestatie, want De Laet is de eerste Belg die daarin slaagt, zo meldt Studio Brussel.

We schrijven "volle" Belg, want Gotye stond enkele jaren geleden op nummer 1 in Groot-Brittannië met "Somebody that I used to know", maar hij is in de eerste plaats een Australiër natuurlijk. "Are you with me" is een dance-remix van een countrynummer van de Amerikaan Easton Corbin.

Linde Merckpoel van Studio Brussel kom de 21-jarige De Laet vanmorgen strikken voor een reactie. "Het is echt fantastisch", vertelde hij. "Ik hoopte het al even. Gisteren hebben ze me een paar uur voor het officieel zover was op de hoogte gebracht. Ik was echt superblij."

Brusselaar De Laet was vorige week trouwens in Groot-Brittannië om een sessie te spelen bij de BBC. Hij is overweldigd door alle aandacht uit het buitenland. "Ik heb een massa internationale optredens op het programma staan en de aanvragen voor remixes stromen binnen", vertelt hij.

Want niet alleen bij de Britten loopt het storm voor "Are you with me", dat bij ons eind vorig jaar al een grote hit was. Het nummer stond al op nummer 1 in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Polen, Zweden en Zwitserland. In onze Ultratop staat De Laet momenteel op nummer 1 met "Reality", de opvolger van "Are you with me".