Straatmeubilair beschadigd bij Brusselse watergevecht

Het ludiek opgevatte watergevecht in de Brusselse voetgangerszone van afgelopen vrijdag heeft een niet zo ludiek staartje gekregen. Bij opstootjes tussen enkele heethoofden en de politie raakte stadsmeubilair beschadigd en zijn enkele mensen gewond geraakt, zo schrijft de website brusselnieuws.be.

Via Facebook was opgeroepen tot een groot watergevecht vrijdag in de nieuwe voetgangerszone in Brussel. Naar schatting 200 mensen daagden op en amuseerden zich met waterpistolen, emmertjes en tuinslangen. Het leverde grappige beelden op die ook door internationale media opgepikt werden.

Enkele uren later kwam het wel tot een confrontatie tussen enkele heethoofden en de politie, schrijft brusselnieuws.be. Volgens het parket werden niet alleen waterflessen naar agenten gegooid, maar ook heel wat stadsmeubilair beschadigd. Onder meer een waterfontein, een mobiel informatiepaneel van de stad, een winkelraam en een bushokje deelden in de klappen.

Enkele mensen raakten ook gewond, al is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat.