50.000 uitgelaten fans genieten van AC/DC in Dessel

Op de weide van Graspop in Dessel hebben 50.000 uitgelaten fans het concert bijgewoond van de Australische rockband AC/DC. Het optreden op zich verliep vlekkeloos en werd enthousiast onthaald, maar de verkeersuittocht was wel problematisch.

De tickets voor het concert van AC/DC waren in minder dan 2 uur tijd de deur uit. Veel fans wilden de band absoluut niet missen, want mogelijk is het de laatste keer dat de 60'ers naar ons land komen. Ze zijn momenteel bezig aan de "Rock or bust"-wereldtournee, naar het gelijknamige album dat ze in in november vorig jaar uitbrachten. Voor het concert kreeg de band een platinum award, want van "Rock or bust" zijn in ons land meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Het publiek in Dessel, met daarbij ook heel wat fans uit het buitenland, kreeg een twee uur durend concert voorgeschoteld met daarin alle grote hits, zoals "Thunderstruck", "Back in black", "T.NT." en "Whole lotta Rosie". "Highway to hell" en "For those about to rock" vormden de bisronde. Achteraf klonken de reacties enthousiast.

Parkingproblemen

De fans zijn veel minder te spreken over de moeizaam verlopen verkeersuittocht na het concert. De laatste concertbezoekers waren pas weg uit Dessel omstreeks 3.45 uur.

Nochtans wordt op dezelfde locatie elk jaar het metalfestival Graspop georganiseerd. Maar dat is gespreid over enkele dagen, zodat de concertgangers niet op hetzelfde tijdstip naar Dessel komen, of na het festival ook gespreid weer vertrekken. Dat was gisteren en vannacht natuurlijk anders.

Meest gelezen