"Heb toch wel even schrik gehad"

Meer dan 100 met helium gevulde ballonnen waren er nodig om afgelopen zondag Dan Boria in een plastieken tuinstoel "Up!"-gewijs de lucht te doen invliegen. De inwoners van Calgary, Canada, keken dan ook vreemd op toen ze plots het kleurrijke spektakel even boven hun hoofden zagen verschijnen. Maar de politie kon er minder om lachen en pakte Boria na de stunt mee naar het politiebureau.

De actie van de 25-jarige Boria was bedoeld om het schoonmaakbedrijf waarvoor hij werkt te promoten. Gisteren gaf hij meer uitleg op nieuwswebsites CTV News en Calgary Sun.

"Het was de meest opwindende ervaring van mijn leven. Hoe hoog ik geraakt ben, weet ik niet. Maar toen ik uit de stoel kon springen, bleek ik een mijl verwijderd te zijn van waar ik opgestegen was. Ik geef toe dat ik in het begin wel wat schrik had."

"Er zat een heel team achter deze stunt, verschillende ingenieurs, zelfs mensen die bij NASA werken. Nee, dat is een grap. Het was mijn droom om ooit een heuse publiciteitsstunt te doen. Na verloop van tijd kwam ik op dit idee: "Waarom zou ik niets doen met helium?" We hebben dan grote ballonnen gezocht, uitgerekend hoeveel er nodig zijn om een volwassene de lucht in te krijgen. Als voorbereiding ben ik dan beginnen skydiven."

"Mijn moeder reageerde met: "Daniel, je moet wel zot zijn om dat te doen!" Ik weet nu dat velen er zo over denken. In ieder geval was het de eerste politieklacht die ik aan mijn been heb." De politie noemde de stunt "onverantwoord" en meer dan waarschijnlijk volgt er een boete.

Toch lijkt dit Boria weinig te schelen: "De publiciteitsstunt is in ieder geval gelukt. We kunnen de bestellingen niet bijhouden."

lees ook