"Ik ben en blijf Miss Universe"

De huidige Miss Universe, Paulina Vega, had zich haar Miss-jaar wellicht enigszins anders voorgesteld. Maar of ze haar kroontje nog lang zal dragen, is momenteel erg onduidelijk. Dat heeft alles te maken met uitspraken van de eigenaar van de schoonheidswedstrijd, Donald Trump, die zich onlangs erg laaghartig uitliet over Mexicaanse migranten. Iets wat Vega omschreef als "onjuist en pijnlijk". Trump vond dan dat ze beter kon opkrassen, maar dat weigert de Colombiaanse schone voorlopig.

Trump noemde Vega "hypocriet" na haar reactie op zijn uitspraken:

De druk om "iets" te doen werd nog groter voor Vega, toen bleek dat Colombia -het geboorteland van Vega- besliste om niet langer als gastland voor de verkiezing te fungeren. Mexico liet intussen weten geen kandidate naar de volgende verkiezing te zullen sturen.

Maar de 22-jarige Vega wil van geen wijken weten, zo bevestigde ze gisteren tijdens een interview met radiostation La W.: "Het feit dat ik geen afstand van mijn kroontje wil doen, betekent niet dat ik anders denk dan hetgeen ik eerder gezegd heb. Het slaat nergens op dat Donald Trump mij een hypocriet noemt, omdat ik mijn kroon niet wil afstaan."

"Miss Universe bestaat al veel langer, vooraleer Donald Trump er eigenaar van werd, en zal ook langer bestaan, zelfs als hij geen eigenaar meer is."

"Ik ben mijn job als Miss Universe altijd blijven uitoefenen. Het werk blijft doorgaan, ondanks alle zotte dingen die er momenteel rond gebeuren."

lees ook