"Opbrengsten Sinksenfoor liggen 40 procent lager"

In Antwerpen trekt de Sinksenfoor heel wat minder volk dan de vorige jaren. Volgens de foorkramers liggen de opbrengsten 40 procent lager. Dat heeft volgens hen alles te maken met de nieuwe locatie van de kermis.

De Sinksenfoor loopt nog tot en met zondag, maar de foorkramers zijn nu al teleurgesteld. Dat heeft volgens de hen veel te maken met de verplichte verhuizing van de Zuiderdokken naar Park Spoor Oost en met de hittegolf van vorige week.

"Toen we op het Zuid met hittegolven te maken hadden, kwam er ook geen kat", zegt foorkramer Vincent Delforge, maar ook de verhuizing naar de nieuwe site is geen succes. "Ondanks alle moeite en geld die er tegen aan gesmeten is, hebben we nu geen Sinksenfoor meer maar een pretpark, en kermis is geen pretpark",  zegt Delforge.

"Ofwel moeten wij naar een ander locatie, ofwel gaan er heel verregaande maatregelen en promotiemaatregelen getroffen moeten worden om van deze plek een leefbare site te maken",

Overmorgen zitten de foorkramers samen met schepen Van Campenhout voor een evaluatie.