Boston Bomber vecht veroordeling aan

Dzjochar Tsarnajev, die ter dood werd veroordeeld voor zijn aandeel in de aanslag op de marathon in Boston, wil zijn veroordeling aanvechten. Zijn advocaat heeft gisteren de nodige documenten daarvoor ingediend, zo meldt de krant Boston Globe.
2013 AP

Officieel is Tsarnajev nog niet in beroep gegaan. Maar om aan de gestelde deadlines te voldoen, moesten wel al de eerste documenten worden ingeleverd. Het formele beroep zal tegen 17 augustus worden ingediend. Door die beroepsprocedure kan het proces tegen de Boston Bomber met meerdere maanden of zelfs jaren worden gerekt. De advocaat van Tsarnajev deelde enkel mee dat het beroep nodig is "in het belang van de gerechtigheid".

De 21-jarige Dzjochar Tsarnajev werd in mei tot de doodstraf veroordeeld voor de aanslag die hij 2013 pleegde op de marathon van Boston. Bij die aanslag vielen drie doden en 264 gewonden. Hij pleegde de feiten samen met zijn broer Tamerlan, die in een klopjacht op de daders door de politie werd doodgeschoten.

De verdediging heeft tijdens het proces nooit de schuldvraag in vraag getrokken, maar heeft zich wel altijd verzet tegen de doodstraf.