Minstens 25 doden bij nieuwe aanslag in noorden Nigeria

In de stad Zaria, in het noorden van Nigeria, zijn minstens 25 doden gevallen bij een aanslag tegen een gebouw van de lokale overheid. De aanslag is nog niet opgeëist, maar is mogelijk het werk van terreurgroep Boko Haram, die de voorbije week alweer 280 mensen heeft gedood bij verschillende aanslagen.
Archiefbeeld

Het is nog niet duidelijk wat er juist gebeurd is. Sommige bronnen hebben het over een zelfmoordaanslag met een bom, het persagentschap Reuters heeft het over drie gewapende mannen die het vuur hebben geopend.

De aanslag is mogelijk het werk van de radicaal-islamitische terreurgroep Boko Haram, die zich tegenwoordig ook graag associeert met IS. De laatste week lijkt Boko Haram het geweld in het noorden van Nigeria weer op te voeren, ondanks de strengere aanpak van de terreurgroep, onder impuls van de nieuwe president Muhammadu Buhari. Vorige week vielen ten minste 44 doden bij een aanslag in de stad Jos, en maandag mislukte nog een zelfmoordaanslag in Kano, de grootste stad in Noord-Nigeria.

De afgelopen maanden was het Nigeriaanse regeringsleger erin geslaagd om met de hulp van enkele buurlanden Boko Haram terug te dringen, maar de terreurgroep is nog niet verslagen en lijkt nu terug te grijpen naar de tactiek van aanslagen tegen burgerdoelwitten.