Oudste man ter wereld (112) overleden

De Japanner Sakari Momoi, die sinds vorige zomer de oudste man ter wereld was, is op 112-jarige leeftijd overleden. Dat is vernomen van de autoriteiten in Saitama, in het noorden van Tokio, waar hij jarenlang woonde.
Sakari Momoi (rechts) in augustus 2014.

De man, die geboren werd in februari 1903, kwam zondag in een rusthuis in de Japanse hoofdstad om het leven door nierfalen. Volgens de familie was de gezondheidstoestand van de man sinds een week of twee verslechterd.

Zowat een kwart van de Japanse bevolking is ouder dan 65. Tegen 2060 zal dat 40 procent zijn.

Yasutaro Koide is nu de "nieuwe" oudste man ter wereld. Hij is geboren in maart 1903 en is dus ook 112 jaar.

De oudste vrouw ter wereld is volgens Guinness World Records de Amerikaanse Susannah Mushatt Jones. Zij mocht maandag 116 kaarsjes uitblazen.