Producent van "The karate kid" en "Ocean's eleven" overleden

Filmproducent Jerry Weintraub, die kaskrakers als "The karate kid" en "Ocean's eleven" op het grote scherm bracht, is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stierf gisteren in de stad Santa Barbara (Californië), zo meldt de krant Los Angeles Times.
AP2004
Weintraub met Matt Damon en Brad Pitt.

Weintraub heeft tijdens zijn lange carrière als producent tientallen langspeelfilms mee tot stand helpen brengen, van "Diner" (1982) tot "Behind the candelabra" (2013). Zijn meest recente project is de nieuwe Tarzan-film, die in 2016 in de zalen moet komen.

Hij is evenwel vooral bekend door zijn bijdrage aan "The karate kid" (1984) en aan de Ocean's-trilogie: "Eleven" (2001), "Twelve" (2004) en "Thirteen" (2007). Daarnaast was hij ook een tijdlang actief als concertpromotor en manager. Zo heeft hij nog samengewerkt met artiesten als Frank Sinatra, Bob Dylan, Elvis Presley en John Denver.