Stroomonderbreking na ongeval in Oost-Vlaanderen

Enkele deelgemeenten van Gent en enkele gemeenten ten zuiden van de stad hebben vanmorgen enkele uren zonder stroom gezeten na een ongeval in een transformatorstation. Het ging om Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem, Drongen, De Pinte en Sint-Martens-Latem. Bij het ongeval raakte een arbeider gewond. Hij moest naar het ziekenhuis. De stroomvoorziening is intussen weer hersteld.

In de buurt van Gent hebben enkele duizenden gezinnen vanmorgen urenlang zonder stroom gezeten na een ongeval in een transformatorstation. Een arbeider die daar aan het werk was, kreeg een schok en werd geraakt door een steekvlam. Hij is naar het brandwondencentrum van het UZ Gent overgebracht.

Door de stroomonderbreking bleven verschillende handelszaken noodgedwongen gesloten, waaronder ook de Carrefour-supermarkt in Sint-Denijs-Westrem.

Volgens netbeheerder Eandis is met man en macht gewerkt om het defect te herstellen.

Vanmiddag was er een stroomonderbreking in Gent zelf, in de buurt van het Stapelplein. Dat had te maken met een ontploffing in een hoogspanningscabine van een bedrijf in de buurt.