Verkeer in Kanaaltunnel verstoord na dood asielzoeker

Het treinverkeer in de Kanaaltunnel, tussen Frankrijk en Groot-Brittannië, verloopt moeilijk nadat vanmorgen het lichaam van een asielzoeker was aangetroffen in één van de tunnelkokers. Het gaat om een jonge Eritreeër die tevergeefs geprobeerd had om aan boord van een goederentrein te klimmen om Groot-Brittannië te bereiken.
AP2010
Archieffoto

Hoe de man om het leven gekomen is, is nog onduidelijk. Volgens de lokale Franse autoriteiten is de koker afgesloten voor het verkeer om een onderzoek te voeren naar de omstandigheden van het ongeval.

Volgens de lokale autoriteiten bevinden zich momenteel een 3.000-tal vluchtelingen in de buurt van de havenstad Calais, meestal Eritreeërs, Ethiopiërs, Soedanezen en Afghanen. Ze proberen op allerlei manieren illegaal in Groot-Brittannië te raken.

Intussen is het verkeer opnieuw op gang gekomen, maar met vertraging. Eurotunnel, de uitbater van de Kanaaltunnel, meldt op Twitter dat de treinen vanuit Engeland drie uur vertraging hebben, die uit Frankrijk één uur. Eurostar op zijn beurt heeft het over "vertragingen", maar geeft geen precieze informatie.

Meer informatie vindt u op de site van Eurotunnel of bij Eurostar.