"Alsof je het monster van Frankenstein bent dat ze in brand willen steken"

Whoopi Goldberg heeft op de Amerikaanse televisie sterk uitgehaald naar de mensen die haar bedreigen omdat ze opkomt voor Bill Cosby. "Het is alsof je het monster van Frankenstein bent en ze je in brand willen steken."

De Amerikaanse tv-ster Bill Cosby zit al een tijdje in het oog van een storm omdat hij verdacht wordt van seksueel misbruik. Gisteren bleek uit een document dat hij in 2005 zou hebben toegegeven dat hij verdovende middelen in zijn bezit had die hij wilde gebruiken om vrouwen te drogeren en aan te randen.

In het Amerikaanse praatprogramma "The view" sprak Whoopi Goldberg even later haar steun uit aan het adres van Cosby. Zij benadrukte dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Iets wat haar niet in dank wordt afgenomen, zo blijkt nu. De Amerikaanse actrice wordt namelijk naar eigen zeggen bedreigd sinds haar uitspraken, zo zei ze vandaag opnieuw in "The view".

"Niemand vindt verkrachtingen oké"

"Niemand onder jullie die mij bedreigt, gaat daarmee iets veranderen aan het feit dat hij (Bill Cosby, nvdr.) niet is veroordeeld of gearresteerd", zei ze fel tegen de kijkers. Volgens haar blijft de bottomline dat je onschuldig bent, tot het tegendeel is bewezen. "De wet treedt mij daarin bij."

Goldberg benadrukt dat ze verkrachting en seksueel misbruik ernstig neemt. "Als het waar is, dan moet hij worden gestraft. Niemand hier zegt dat verkrachtingen of seksueel misbruik oké zijn of dat verkrachters leuk zijn. Dus stop met achter mij aan te zitten."