"Grootste nachtmerrie die artiest zich kan inbeelden"

Het was een bijzonder pijnlijk moment voor zangeres Helena Fontyn afgelopen weekend. Ze moest het Belgische volkslied zingen voor de start van een volleybalwedstrijd tussen de Belgische mannen en Nederland. Fontyn vergat de tekst en daardoor ging haar optreden de mist in. Vanmorgen reageerde ze bij MNM.

"Dit is de grootste nachtmerrie die een artiest zich kan inbeelden", reageert Fontyn vanuit haar vakantiebestemming in Normandië. "Ik heb gedroomd van zo'n scenario. Ik was nochtans goed voorbereid, maar ik kreeg een black-out."

"Ik had de Brabançonne nog nooit gezongen, maar ik had de tekst wel ingestudeerd. Plots kon ik me de tekst niet meer herinneren. Ik ben een jazz-zangeres, dus stoppen was geen optie. Ik moest iets doen en ik heb er dan maar een einde aan gebreid."

"Blijkbaar staan de sociale media er vol van, maar ik ben met vakantie en ik heb er dus nog niks van gezien. Ik ga de reacties ook niet lezen." Fontyn kan de humor wel zien in het voorval. "Als het goed gaat, hoor je niks en als het fout gaat, heeft iedereen het plots gezien. Dat is het risico van het vak", lacht Fontyn.

lees ook