"Star wars"-spin-off over Han Solo in de maak

Disney plant een "Star wars"-spin-off over het personage Han Solo. Christopher Miller en Phil Lord, het duo achter "The lego movie", zullen de regie voor hun rekening nemen.
AP2012
Harrison Ford als Han Solo (links) in de originele "Star wars"-films.

De nieuwe spin-off heeft voorlopig nog geen titel. Het verhaal zal gaan over hoe de jonge Han Solo een ruimtesmokkelaar werd. Wie de hoofdrol zal vertolken, is nog niet bekend. De regie is in handen van Christopher Miller en Phil Lord. Sinds het succes van "21 jump street" en "The lego movie" is het duo erg gegeerd in Hollywood.

"We beloven dat we risico's zullen nemen en het publiek een frisse ervaring zullen bieden", zeggen Miller en Lord in een persmededeling. "Dit is een droom die uitkomt voor ons, het soort van droom waarin we een film kunnen maken met enkele van de geweldigste filmkarakters ooit, in een filmfranchise waar we al van hielden nog voor we konden dromen."

Het script zal geschreven worden door vader en zoon Lawrence en Jon Kasdan. Vader Kasdan schreef ook mee aan "The empire strikes back", "Return of the jedi" en "The force awakens", de nieuwe "Star wars"-film die eind dit jaar in de zalen komt. De rol van Solo zaal daarin vertolkt worden door Harrison Ford, die daarmee zijn rol in de "klassieke" films herneemt na 30 jaar.

De Han Solo-spin-off is gepland voor mei 2018. Er zijn nog een aantal andere "Star wars"-projecten in de maak, waaronder eentje rond huurmoordenaar Boba Fett.