Beroemdheden op Tinder krijgen een "waarmerk"

Een match met een bekende medemens op Tinder? Voortaan ben je zeker dat het wel degelijk om de beroemdheid in kwestie gaat. De populaire datingapp geeft profielen van grote namen een heus "waarmerk".

Zesentwintig miljoen. Zoveel matches vinden dagelijks op Tinder plaats. Niet alleen de man in de straat waagt zich op de datingapp, ook Hollywood- en andere sterren slaan al eens aan het "swipen". Een match met een bekende kop is voor velen echter een bron van achterdocht: gaat het wel écht om de beroemdheid in kwestie?

Dit (first world) probleem is voortaan van de baan. Tinder geeft profielen van bekende mensen een heus "waarmerk", zoals dat al langer het geval is op sociaalnetwerksites als Facebook en Twitter. Dat meldt de datingapp in een blogpost. Wie een match met pakweg Joke van de Velde of Tina Maerevoet versiert, is vanaf nu zeker dat het wel degelijk de miss en de actrice betreft.

Tinder heeft het op uw hart gemunt

Wie Tinder zegt, zegt "swipen". Gebruikers vegen een foto naar rechts als de persoon in kwestie hen iets lijkt en naar links als dat niet het geval is.

Een nieuwe app maakt mogelijk komaf met deze "traditie", tenminste voor wie een smartwatch heeft. "Hands-Free Tinder" belooft een match te bepalen op basis van de hartslag van de drager. Gaat de hartslag bij het zien van een foto de hoogte in, dan is een match een feit. Duikt de hartslag de dieperik in, dan verdwijnt de foto in de vuilnisbak.

Momenteel zit de app nog in een ontwikkelingsfase. Designbureau T3 belooft 'm snel op de markt te brengen.