Disney haalt beeld van Bill Cosby weg uit pretpark

Het pretpark Disney's Hollywood Studios in Florida heeft het standbeeld van Bill Cosby weggehaald. Er was al langer commotie over het bewuste beeld van de tv-ster die verdacht wordt van seksueel misbruik.

De 77-jarige Bill Cosby ligt al even onder vuur in de Verenigde Staten. Meer dan twintig vrouwen gaven vorig jaar namelijk aan dat ze verdoofd en vervolgens aangerand zijn door de acteur. Veel van de feiten zijn intussen verjaard en de man bleef de aantijgingen altijd ontkennen. 

Gisteren dook er echter een nieuw gerechtelijk document op dat Cosby in nauwere schoentjes brengt. Uit het document blijkt namelijk dat de man in 2005 heeft toegegeven dat hij verdovende middelen had gekocht om te gebruiken bij jonge vrouwen met wie hij seks wilde. Tot een veroordeling kwam het niet, want er werd een schikking getroffen.

Door de nieuwe onthullingen besloot Disney gisteren om het beeld van Cosby na sluitingstijd weg te halen uit het zogenoemde Academy of Television Arts and Sciences Hall of Fame Plaza in hun pretpark in Florida.