Italiaans dorp tovert plein om tot gigantisch Risk-bord

Legers bouwen en continenten veroveren, daar gaat het om bij het bordspel Risk. In Italië zijn ze duidelijk fan, want een Italiaans dorp heeft een plein omgebouwd tot het, naar eigen zeggen, grootste Risk-bord ter wereld. Aanvallen!

Voor de inwoners van Sant'Eufemia a Maiella, een dorp in het hart van Italië, is Risk een ernstige zaak. Op 18 en 19 juli vindt er een Risk-tornooi plaats. De plaatselijke machthebbers toveren al voor de tweede keer het dorpsplein om tot een gigantisch Risk-bord, inclusief reuzelegers en vlaggetjes.

Het spelbord is maar liefst 650 vierkante meter groot. Een kunstenaar deed er 15 dagen over om het Risk-bord op het dorpsplein te schilderen. Daarbij moest hij uiteraard nauwlettend de scheefgetrokken proporties van de verschillende continenten respecteren.

Voorlopig is het nog geen stormloop. Zo'n 80 Italianen hebben zich tot dusver ingeschreven voor het tornooi. De winnaar mag naar het nationale kampioenschap. De burgemeester van het dorp is ook een Risk-fan, maar hij past deze keer: "Ik speel graag met de groene legers, maar ik verlies, ik verlies altijd."

lees ook