Kinepolis koopt bioscoop nabij Lyon

Bioscoopgroep Kinepolis heeft in Bourgoin-Jallieu, zowat 35 kilometer ten oosten van Lyon in Frankrijk, de bioscoop Mégaroyal overgenomen. Het is de achtste bioscoop van Kinepolis in Frankrijk en de 35e in het volledige netwerk, zo meldt de groep.

Mégaroyal is een bioscoop met 12 zalen en ongeveer 2.100 zitplaatsen. Het complex wordt overgenomen van het echtpaar Derobert, dat de zalen tot nu toe ook uitbaatte.

"Met zijn 600.000 bezoekers spreken we over een van de grootste onafhankelijke bioscopen in Frankrijk", zegt Eddy Duquenne, de CEO van Kinepolis Group. "Voeg daar de combinatie van zowel vastgoed als exploitatie aan toe, en we hebben een ideale mix voor het achtste Kinepolis-complex in Frankrijk."

Frankrijk was met 6,2 miljoen bezoekers vorig jaar de tweede markt van Kinepolis (na België). Met de overname van Mégaroyal zal de groep er 99 zalen uitbaten, goed voor meer dan 25.000 bioscoopzitjes.

Kinepolis kondigde eerder al aan dat het in Brétigny-sur-Orge, 35 kilometer ten zuiden van de Franse hoofdstad Parijs, een complex gaat bouwen met tien zalen en 1.530 zitplaatsen.