Schrijfster tweet live verslag van mislukte date

Een Canadese schrijfster gooit hoge ogen op Twitter met haar relaas van een mislukte date. Anne Thériault was in haar favoriete koffiebar getuige van een eerste date die niet zo vlot verliep. Ze goot haar observaties in een hilarisch Twitterverslag dat de wereld rond gaat.
© Image Source, all rights reserved.

Gênante dates met lange stiltes of vreemde vragen: het kan iedereen overkomen. Maar soms is een date even hilarisch als rampzalig. Dat ondervond de Canadese schrijfster Anne Thériault. In een koffiebar in Toronto was ze getuige van een eerste date die niet op wieltjes liep. Ze liet haar werk voor wat het was en deelde haar observaties live met de rest van de wereld.

Thériault omschrijft de man als een "typische zelfingenomen schrijver". Ze vertelt hoe de vrouw haar uiterste best doet om een leuk gesprek te voeren. Haar mannelijke gesprekspartner daarentegen trekt de conversatie volledig naar zich toe en loopt niet bepaald over van interesse.

Het vreemde gesprek verliep ongeveer als volgt:

Na een lange uitleg over hoe moeilijk het leven van een schrijver is, slaagt de vrouw er toch in om iets over zichzelf te vertellen. Al weet de man haar kleine doorbraak in het gesprek meteen in de kiem te smoren.

Zelfs een onschuldige opmerking over een van de interesses van de vrouw krijgt het gesprek niet meer op de rails. Het gaat van kwaad naar erger. De man brengt zelfs zijn problemen met kinderen ter sprake.

Thériault beschrijft hoe de situatie stilaan uit de hand loopt. De vrouw wil duidelijk een einde maken aan dit vreselijke gesprek. Het klassieke trucje met de gsm blijkt bijzonder doeltreffend.

De vrouw is erin geslaagd om te ontsnappen. De schrijver heeft geen idee wat er aan de hand is.

lees ook