Stem van Mr Burns en Ned Flanders blijft dan toch bij "The Simpsons"

Harry Shearer, de man die in de Amerikaanse animatiereeks "The Simpsons" de stem van buurman Ned Flanders en miljardair Montogomery Burns vertolkt, gaat de serie dan toch niet verlaten. In mei luidde het nog dat Shearer geen akkoord kon bereiken met de producers over een nieuw contract, maar dat wordt nu afgedaan als "een misverstand".
Copyright © 20th Century Fox Licensing/Merchandising / Everett Collection

Voor het 27e en 28e seizoen van "The Simpsons" zal Shearer (foto) er dus wel degelijk bij zijn. Zender Fox zegt "fier te zijn dat elk lid van de iconische serie er opnieuw bij is". De 71-jarige Shearer, die al sinds de eerste aflevering in 1989 deel uitmaakt van het ploegje stemmenacteurs van "The Simpsons", had in mei laten weten dat hij geen nieuw contract had gekregen omdat hij de exclusiviteitsclausule geweigerd zou hebben.

Met zijn diepe stem staat Shearer in voor heel wat personages. Naast Mr Burns en Ned Flanders gaat het om Burns' hulpje Waylon Smithers, drinkebroer Lenny, buschauffeur Otto, dokter Hibbert en schooldirecteur Skinner. Aanvankelijk leek het erop dat die in de toekomst door een nieuwe stemmenacteur vertolkt zouden moeten vertolkt, maar dat scenario valt nu weg.

Shearer krijgt -net als de andere 5 belangrijke stemmenvertolkers- zo'n 300.000 dollar (272.000 euro) per aflevering. Het bericht dat hij de reeks zou verlaten, had heel wat commotie veroorzaakt bij de fans van "The Simpsons".

De opnames van het 27e seizoen starten op 27 september. Na meer dan een kwarteeuw blijft de animatiereeks een groot succes. Elke aflevering lokt nog altijd zo'n 7,7 miljoen kijkers in de VS. "The Simpsons" sleepte ook 31 Emmy Awards in de wacht.