Stockholm verwelkomt Eurovisiesongfestival in 2016

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2016 plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm, zo hebben de organisatoren van de Europese liedjeswedstrijd bekendgemaakt.
Door de overwinning van Måns Zelmerlöw trekt het festival naar Zweden.

De voorbije editie in Wenen werd gewonnen door de 28-jarige Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, die met zijn nummer "Heroes" het publiek wist te overtuigen. De strijd om de 61e editie van het Eurovisiesongfestival te ontvangen, ging tussen Stockholm en Göteborg.

De twee halve finales vinden plaats op 10 en 12 mei 2016, de finale zelf wordt gehouden op 14 mei. Plaats van het gebeuren is de Ericsson Globe Arena in Stockholm, die ook in 2000 al onderdak bood aan de liedjeswedstrijd. In de Arena is plaats voor 14.000 tot 16.000 mensen.