Taylor Swift haalt 1 miljard YouTube-views in recordsnelheid

"Blank space", de hit van Taylor Swift, heeft de kaap van 1 miljard YouTube-views overschreden. De videoclip van de Amerikaanse megaster heeft dat aantal gehaald in een recordtempo. Bovendien is het nog maar de vierde clip die meer dan 1 miljard keer bekeken werd.

"Blank space" is de tweede single van Swifts vijfde album "1989" en is wereldwijd een grote hit. De video verscheen op het Vevo-kanaal van Swift (en dus op YouTube) in november vorig jaar. Sinds enkele dagen is de clip meer dan 1 miljard keer bekeken. Nooit eerder haalde een filmpje zo snel dat aantal views.

"Blank space" is nog maar de vierde clip die 1 miljard views haalt. De anderen zijn "Gangnam style" van Psy, "Baby" van Justin Bieber en "Dark horse" van Katy Perry.