Technisch probleem verstoorde beurshandel in New York

De handel op de beurs van New York -de grootste ter wereld- is vanavond stopgezet na een technisch probleem. Pas na drie uur kon de handel worden hervat. Opvallend is dat er gelijkaardige problemen zijn bij de computernetwerken van de beurskrant The Wall Street Journal en bij United Continental Airlines.
AP2010

Volgens de beurs konden er voorlopig orders meer uitgevoerd worden. Het probleem heeft drie uur lang geduurd, maar iets over negen uur vanavond kon de elektronische handel opnieuw hervat worden.

De beurs zegt dat het ging om een technisch probleem en niet om een cyberaanval door hackers. Meer details zijn er daarover niet vrijgegeven. 

President Barack Obama en de financiële waakhond SEC worden op de hoogte gehouden van het probleem. De beurs zegt dat experten proberen om de situatie zo snel mogelijk opnieuw te normaliseren.

Opvallend is dat er gelijkaardige problemen zijn bij de beurskrant The Wall Street Journal en bij de luchtvaartmaatschappij United Continental. Daar worden alle vliegtuigen voorlopig aan de grond gehouden.

Jeh Johnson, de minister van Binnenlandse Veiligheid, heeft contact opgenomen met zowel de NYSE als met The Wall Street Journal en United Continental. Volgens hem zijn er echter geen aanwijzingen dat er sprake is van een cyberaanval tegen één van de drie bedrijven.