Torfs bouwt nieuw distributiecentrum voor e-commerce in Temse

Schoenen Torfs gaat een nieuw distributiecentrum voor de onlineverkoop bouwen in Temse. Het gaat om een investering van 4 tot 5 miljoen euro, zo meldt CEO Wouter Torfs aan Belga. In drukke periodes werken er nu 15 tot 20 personen op de afdeling, "en dat aantal kan alleen maar groeien".
Nicolas Maeterlinck
Wouter Torfs.

Het schoenenbedrijf nam vorige week de beslissing om naast het distributiecentrum in Temse een nieuw gebouw neer te poten voor de distributie voor de webwinkel. Het bedrijf blijft in België, nu er het vooruitzicht is dat nachtwerk in de toekomst ook in België zal kunnen in de sector van de e-commerce.

"We hebben er niet voor gekozen om de logistiek van onze e-commerce te outsourcen naar Nederland, zoals vele bedrijven doen", zegt Wouter Torfs. "De loonkosten zijn er wel lager en er kan 's nachts gewerkt worden, waardoor vanuit Nederland pakjes sneller geleverd kunnen worden in België. Flexibiliteit en nachtwerk zijn dus heikele punten. Maar we hebben toch de keuze gemaakt om hier te investeren omdat het ook in België zal kunnen. Ook lokale tewerkstelling en duurzaamheid speelden een rol."

De federale regering besliste eerder om nachtarbeid in de sector mogelijk te maken. Nu is dat nog verboden. Vakbonden en werkgevers engageerden zich vandaag tijdens een rondetafelgesprek georganiseerd door federaal minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) om tegen eind dit jaar zelf een regeling te bereiken rond nachtarbeid en andere kwesties voor de e-commerce. Peeters wil dat nachtwerk vanaf 1 januari 2016 mogelijk wordt.

Torfs' webshop is "in volle expansie" en in piekperiodes zoals nu werkt er tot twintig man. "De tewerkstelling kan alleen maar toenemen", besluit de de bedrijfsleider. De huidige ruimte is te klein geworden.