Veel huisdieren "gedumpt" tijdens de vakantie

Er worden opnieuw veel huisdieren achtergelaten. Honden en katten passen duidelijk niet goed in de reisplannen van sommige eigenaars. Met het warme weer worden ook veel dieren verwaarloosd.
AP2013

De dierenasielen merken dat er deze zomervakantie opnieuw huisdieren worden achtergelaten. Sommige mensen nemen hun hond of kat liever niet mee op vakantie, en laten ze dan maar achter of dumpen ze bij een asiel. Bij het asiel in Gent vinden ze regelmatig dieren aan de poort, zegt medewerker Nick Keyberg.

"Er zijn veel mensen die op vakantie vertrekken. En dan ineens beseffen ze dat nog met een verantwoordelijkheid zitten. Soms worden dieren gewoon achtergelaten in het park. We hebben wel eens weken waarop geen honden binnenkomen. Maar deze week alleen al hebben we zondagavond 8 honden ineens binnen gekregen."

In het asiel controleren ze of de dieren een chip hebben, en als dat zo is, wordt de eigenaar opgespoord. De asielen en opvangcentra krijgen ook heel wat meldingen van dierenverwaarlozing. Het gaat dan vooral om paarden en schapen die geen drinken of beschutting hebben.