Vlaamse misdaadthriller "D'Ardennen" opent Film Fest Gent

Op 13 oktober opent de 42e editie van Film Fest Gent met "D'Ardennen", de debuutfilm van Robin Pront met in de hoofdrollen Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens.
Regisseur Robin Pront en actrice Veerle Baetens op de set van "D'Ardennen"

De film gaat over een brutale homejacking die fout loopt. Dave, een van de twee overvallers, moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft zijn leven op de rails gekregen en probeert zijn broer te helpen waar mogelijk, maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth ten koste van alles zijn ex-vriendin Sylvie weer voor zich probeert te winnen.

"Als jonge filmmaker kon ik me geen betere start voor mijn eerste langspeelfilm voorstellen. Het Filmfestival van Gent mogen openen, is in België de grootste eer die je met je film kan behalen. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze opportuniteit. En bovendien, na 10 jaar vruchteloos proberen, zal ik nu eindelijk eens binnen mogen op de openingsavond van het filmfestival", zegt regisseur Robin Pront.

Patrick Duynslaegher, de artistiek directeur van het Film Fest Gent, heeft het over "een verbazende en in de Vlaamse cinema vrij unieke mix van genre-cinema en auteursfilm". "Deze donkere thriller is onversneden Flemish noir, niet geschikt voor toeschouwers die niet tegen een bloederig stootje kunnen, maar warm aanbevolen voor iedereen die een rasecht filmer aan het werk wil zien en van de verrassende prestaties wil genieten van Veerle Baetens, Kevin Janssens en Jeroen Perceval."

Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot en met 24 oktober. De bioscooprelease van "D'Ardennen" is gepland op woensdag 14 oktober.