10 procent groei voor Brussels Airport in eerste jaarhelft

Brussels Airport heeft er een succesvolle eerste jaarhelft op zitten. Er zijn meer passagiers en er is meer vrachtvervoer. De eerste zes maanden van 2015 waren goed voor een groei van bijna 10 procent, meldt de luchthavenuitbater.
BELGA

De nationale luchthaven kreeg van januari tot en met juni 10,86 miljoen reizigers over de vloer. Dat is 9,2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei is voornamelijk te danken aan de sterke stijging van het aantal korteafstandsvluchten bij Brussels Airlines en van de lowcostvluchten.

Het vrachtvervoer nam met 9,7 procent toe tot 245.000 ton, volgens de luchthaven is dat een gevolg van de komst van vier nieuwe vrachtmaatschappijen (Ethiopian Airways, Qatar Cargo, Yangtze River Express en KF Aerospace) de voorbije maanden, en van de constante groei van DHL.

Het aantal vliegbewegingen lag 4,6 procent hoger dan in de eerste helft van 2014. Dat betekent dat de bezettingsgraad van de vliegtuigen verbeterd is. In juni bijvoorbeeld, zaten gemiddeld 115 passagiers op een toestel, in vergelijking met 112 passagiers in juni 2014.