"Dit is een teken dat het goed met hem gaat"

Toen Duane Jr. zijn vader in de jaren 80 op de hoogte bracht van zijn homoseksualiteit, was dat het begin van een tumultueuze relatie met vader Duane Schrock. Toch bleek dit geen reden te zijn om zijn vader geen gelukkige Vaderdag te wensen. Maar het kaartje dat hij in 1989 stuurde, vond zijn weg niet naar de vader. Tot midden juni van dit jaar, toen het kaartje alsnog in de postbus van vader Schrock, intussen 87, in Lynchburg, Virginia, belandde. Zoon Duane Jr. stierf in 1995 ten gevolge van aids.

Vader Schrock ging niet akkoord met de homoseksuele levensstijl van zijn zoon, waardoor hun relatie erg moeizaam verliep. Toch stuurde Duane Jr. hem een Vaderdagkaartje met: "We hebben al een tijdje geen contact meer met elkaar gehad. Het gaat goed met mij en ik ben gelukkig in Richmond. Ik zou graag iets van je horen. Ik wens je een gelukkige Vaderdag."

Nadat zijn zoon in 1995 gestorven was -Duane Jr. werd 45- wilde de vader met zichzelf en met God in het reine komen, "omdat ik hem later in de hemel opnieuw wil tegenkomen."

"Voor mij is deze brief dan ook een teken uit de hemel, dat het daar goed met hem gaat. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik daaraan denk", aldus vader Schrock op nieuwswebsite WPXI.

lees ook